Inaltatoare auto pentru copii

Conform legislatiei in vigoare, copii cu o inaltime sub 135cm trebuie transportati in masina cu scaun auto sau inaltator auto. Inaltatoarele auto sunt destinate copiilor care se incadreaza in categoria de greutate 15-36 kg, iar scaunul auto a devenit neincapator, de regula in jurul varstei de 4 ani. Majoritatea inaltatoarelor sunt prevazute cu cotiere, huse detasabile si lavabile, sezut spatios si confortabil.

Cum va dati seama ca aveti nevoie de un inaltator auto pentru copii?

1. Testul cu genunchii

Aseazati-va copilul pe bancheta din spate si asigurati-va ca pozitia acestuia este dreapta, cu spatele lipit de spatarul banchetei. Daca genunchii copilului trec de bacheta si ii indoaie in mod natural, atunci nu aveti nevoie de un inaltator auto. In schimb, daca copilului ii este greu sa-si indoaie genunchii si nu ajunge cu ei la muchia banchetei, atunci aveti cu siguranta nevoie de un inaltator auto.

2. Testul cu centura de siguranta

Aseazati-va copilul pe bancheta din spate si puneti-i centura. Daca partea superioara se pozitioneaza peste umar si clavicula, atunci nu aveti nevoie de inaltator. Daca centura vine in schimb peste fata si gatul copilului, atunci acesta nu este suficient de inalt, iar inaltatorul este alegerea corecta pentru siguranta lui. Asemanator, daca centura din partea inferioara se pozitioneaza peste solduri, atunci copilul este suficient de mare pentru a nu folosi inaltator. Daca centura ii ajunge in dreptul taliei, alegeti un inaltator.

Este important de retinut ca aceste inaltatoare nu au centuri proprii de prindere, iar siguranta copilului este asigurata de centura masinii. Daca masina dumneavoastra detine sisteme de prindere isofix, vedeti si inaltatoarele auto cu isofix.

Analizati oferta magazinului si achizitionati online un inaltator auto pentru copilul dumneavoastra, din cele peste 100 de modele existente. Cu siguranta, veti gasi produse la un pret care sa va convinga de faptul ca merita sa investiti in siguranta si confortul copiilor. Daca nu sunteti siguri ce inaltator auto sa alegeti, consultantii nostri va stau la dispozitie, fie pe chat, fie la numerele de telefon afisate.