Politici de Confidențialitate

Politica de Confidențialitate


Îți mulțumim că vizitezi site-ul nostru. SC GUZU&KRAFT, în calitate de autor/proprietar/administrator al website-ului www.strollers.ro , respecta caracterul privat și securitatea informației furnizate de către dumneavoastră atunci când utilizați acest website, inclusiv a datelor cu caracter personal. 

Accesul/vizitarea acestui website de către dumneavoastră se supune termenilor şi condiţiilor de utilizare şi a politicii de confidenţialitate, implică acceptul explicit al dumneavoastră cu privire la acestea şi reprezintă întreaga înţelegere (contractul) dintre părţi.

Societatea SC GUZU&KRAFT SRL îşi rezervă dreptul de a schimba şi actualiza în orice moment conţinutul website-ului www.strollers.ro , precum şi Politica de Confidenţialitate, fără niciun fel de notificare prealabilă. De aceea, vă rugăm să vizitaţi periodic această secţiune pentru a verifica termenii şi condiţiile pe care aţi agreat să le respectaţi. 

În cadrul prezentului document, cuvintele la singular includ pluralul, cuvintele la plural includ singularul, cuvintele care denotă genul masculin includ femininul şi cuvintele care denotă genul feminin includ masculinul.

Când vizitezi site-ul www.strollers.ro  și dorești să plasezi o comandă, când ne contactezi sau când apelezi la serviciile noastre, ne încredințezi informațiile tale. Scopul acestei Politici de confidențialitate este să îți explice ce date prelucrăm, de ce le prelucrăm și ce facem cu ele. Îți luăm în serios confidențialitatea și nu vindem niciodată liste sau adrese de e-mail. Fiind pe deplin conștienți de faptul că informațiile tale personale îți aparțin, facem tot posibilul să le stocăm în siguranță și să procesăm cu atenție informațiile pe care le împarți cu noi. Nu oferim informații unor părți terțe fără a te informa. Aceste informații sunt importante. Sperăm că le vei citi cu atenție.

Societatea SC GUZU&KRAFT SRL consideră confidențialitatea datelor o componentă esențială în afaceri. Politica și practicile noastre de protejare a datelor se focusează pe procesarea, schimbul și stocarea corespunzătoare și legală a informațiilor cu caracter personal și totodată pe asigurarea confidențialității, integrității și disponibilității.

Această declarație de confidențialitate reprezintă politica de confidențialitate completă aplicabilă activităților online ale www.strollers.ro . Această declarație explică tipurile de informații pe care le colectăm de la clienți și modul în care utilizăm aceste informații.

Website-ul nostru este în conformitate cu Regulamentul General de Protecție a Datelor (“GDPR”), (Regulament (EU) 2016/679), care este un act legislativ obligatoriu. GDPR creează noi drepturi pentru indivizi și consolidează unele drepturi existente sub Directiva 95/46/EC. Directiva 95/46/EC va fi înlocuită de la data de 25 Mai 2018.

Prin navigarea pe site-ul www.strollers.ro  sau prin contactarea noastră prin formular declari că ai fost informat în mod adecvat asupra prelucrării datelor prin parcurgerea acestui document, denumit „Politică de confidențialitate”.

Societatea SC GUZU&KRAFT SRL prelucrează datele cu caracter personal ale cumpărătorilor și clienților înregistrați, prin mijloace interne automatizate și manuale. Scopul acestei colectări de date personale este de a permite întocmirea facturilor fiscale de servicii și produse, livrării comenzilor plasate, colectarea creanțelor (prețul comenzilor).

Așa cum prevede legislația română în vigoare, toate informațiile legate de comenzi trebuie păstrate pentru o perioada de timp reglementata legal, timp în care nu pot fi șterse.

 CINE SUNTEM

Societatea SC GUZU&KRAFT SRL comercializeaza jucarii, dulciuri si racoritoare, ofera servici de remodelare corporala, bronzare, amuzament pentru copii. Are sediul in Bistrita, Str.Pietrosu, nr.2B, cod postal 420141, jud.Bistrita-Nasaud, avand CUI 17364626, inregistrata la ORC sub nr.J06/246/2005, si datele de contact : telefon 0732 126 118si e-mail: comenzi@strollers.ro 

 ÎNTREBĂRI ȘI SOLICITĂRI

Dacă ai întrebări sau nelămuriri cu privire la prelucrarea datelor tale sau dorești să îți exerciți drepturile legale în legătură cu datele  pe care le deținem, sau dacă ai îngrijorări cu privire la modul în care tratăm orice problemă de confidențialitate, ne poți scrie la adresa de e-mail: comenzi@strollers.ro

DEFINIȚII

Vom începe să definim câteva noțiuni care să te ajute să înțelegi prezenta Politică de confidențialitate.

www.strollers.ro  (sau „Site-ul”) este un magazin online prin intermediul căruia sunt vândute către persoane fizice și juridice jucăriilor comercializare de SC GUZU&KRAFT SRL, oferit prin intermediul URL-ului https://strollers.ro/. 

Când spunem „GDPR” ne referim la Regulamentul (UE) 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

date cu caracter personal” înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”);

prelucrarea datelor cu caracter personal” – înseamnă orice operaţiune sau set de operaţiuni care se efectuează asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvăluirea către terţi prin transmitere, diseminare sau în orice alt mod, alăturarea ori combinarea, blocarea, ştergerea sau distrugerea. Ștergerea sau distrugerea se poate face la solicitarea expresă a unui client, pentru orice situaţie, excepţie situaţiilor impuse de lege, când aceste date au fost utilizate în mod expres pentru finalizarea contractului prin întocmirea facturii fiscale, a chitanţei fiscale şi a documentelor de transport în vederea livrării comenzii;


stocarea” – păstrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal;

Așa cum prevede Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, clienţii înregistraţi beneficiază de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor şi de dreptul de a nu fi supuși unei decizii individuale. Totodată, clienţii au dreptul de a se opune prelucrării datelor personale care îi privesc şi să solicite ştergerea datelor (excepţie în situaţiile impuse de lege, pentru îndeplinirea unei obligaţii legale, conform GDPR Legalitatea prelucrării din EU 679/2016, art. 6 lit. a, b şi c).

Potrivit legislației, tu, în calitate de vizitator al site-ului ești o „persoană vizată”, adică o persoană fizică identificată sau identificabilă. O persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, ori la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

PRINCIPII

Politica de protejare a datelor la societatea SC GUZU&KRAFT SRL se bazează pe următoarele principii de protecție a datelor:

Procesarea datelor personale se va face într-o manieră legală, corectă și transparentă;

Colectarea datelor personale se va face numai în scopuri specificate, explicite și legitime și datele nu vor fi procesate mai departe într-o manieră incompatibilă cu acele scopuri;

Colectarea datelor personale va fi adecvată, relevantă și limitată la informațiile necesare scopului procesării;

Datele personale vor fi acurate și, acolo unde este necesar, actualizate;

Se vor lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că datele incorecte sunt șterse sau corectate fără întârziere;

Datele personale vor fi păstrate într-o formă ce permite identificarea persoanei vizate și pentru o perioadă nu mai lungă decât cea în care datele personale sunt procesate;

Toate datele personale vor fi păstrate confidențial și stocate într-o manieră ce asigură securitatea necesară;

Datele personale nu vor fi distribuite persoanelor terțe decât în cazul în care este necesar în scopul oferirii de servicii conform acordurilor ;

Persoanele vizate au dreptul de a solicita accesul la datele personale, rectificarea și ștergerea acestora, împotrivirea sau restricționarea de la procesarea datelor, cât și de la dreptul portabilității datelor.

COLECTAREA DE DATE CU CARACTER PERSONAL 

Societatea SC GUZU&KRAFT SRL poate colecta de la dumneavoastră date cu caracter personal, dar numai cu acordul dumneavoastră şi dacă ni le furnizaţi voluntar. 

Formularul de înregistrare prezentat pe site-ul www.strollers.ron  cere informaţii prin care puteţi fi identificat sau prin care vă putem contacta. 

Folosim datele cu caracter personal colectate în următoarele scopuri:

a)    Pentru a ne asigura că pagina de web este relevantă nevoilor dumneavoastră;

b)    Pentru a livra serviciile sau produsele pe care le-aţi cerut sau achiziţionat;

c)    Pentru a ne ajuta să creăm şi să publicăm conţinutul cel mai relevant pentru dumneavoastră.

d)    Pentru a asigura accesul la secţiuni cu acces limitat ale site-ului.


Societatea SC GUZU&KRAFT SRL  SRL oferă acces la datele cu caracter personal unor terți care îmbunătățesc experiența de livrare, adică societățile de curierat, Urgent Cargus SA și Fan Courier SRL.

 CE FEL DE INFORMAȚII COLECTĂM?  

a) Informațiile pe care ni le furnizezi voluntar 

Pentru a putea plasa o comandă, este nevoie sa îți creezi un cont. La crearea contului, îți solicităm următoarele date:

nume, prenume

adresă

număr de telefon

adresă de e-mail


Îți solicităm numele, prenumele și adresa pentru emiterea facturii; aceste date sunt necesare, conform prevederilor Codului fiscal, a fi înscrise pe factură.


Îți solicităm numărul de telefon pentru a te contacta în vederea confirmării comenzii și pentru a fi contactat de curier în momentul în care vi se livrează comanda.


Îți solicităm adresa de e-mail pentru a-ți transmite dovada plasării comenzii pe site-ul nostru.


În momentul creării contului, ai posibilitatea sa te abonezi la newsletter-ul nostru, așadar dacă alegi să te abonezi, îți vom trimite pe adresa de e-mail, noutățile și ofertele noastre.


Dacă te-ai abonat la newsletter, dar după un anumit timp nu mai dorești să fii informat despre noutățile și ofertele noastre, cu un simplu e-mail  prin care soliciți dezabonarea, la adresa comenzi@strollers.ro , nu îți vom mai trimite e-mailuri cu ofertele și noutățile noastre.

Când utilizezi formularul de pe site, când ne contactezi prin telefon sau e-mail sau comunici cu noi în orice mod, ne dai în mod voluntar informațiile pe care le prelucrăm. Aceste informații includ numele, prenumele, adresa de e-mail și numărul de telefon. 

Oferindu-ne aceste informații, noi le păstrăm în condiții de securitate și confidențialitate în baza noastră de date. Nu dezvăluim sau transferăm informații către terți.

Toți angajații noștri care au acces la datele tale personale au semnat clauza de confidențialitate (în conformitate cu Regulamentul (UE) 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal) referitoare la păstrarea secretului asupra tuturor datelor și informațiilor de care iau cunoștință, precum și obligația de a nu divulga nimănui aceste informații.

b) Informații pe care le colectăm automat 

Când navighezi pe site-ul nostru, este posibil să colectăm informații despre vizita ta pe site. Aceste informații pot include adresa IP, sistemul de operare, browserul, activitatea de navigare și alte informații despre modul în care ai interacționat cu site-ul. Putem colecta aceste informații prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare.

Cookie-urile sunt mici fișiere text care sunt plasate pe dispozitivul clientului pentru a urmări modul de utilizare și a înregistra preferințele. Cookie-urile noastre nu conțin informații care pot indentifica persoane. Colectăm anumite informații automatizat prin utilizarea cookie-urilor și tehnologiilor de urmărire cum ar fi adrese Internet Protocol (IP), tip de browser, referințe/ieșiri pagini, paginile vizualizate pe site-ul nostru (ex. pagini HTML, grafice), sistem operare, data/ora și/sau seria de click-uri pentru a analiza trendul ca ansamblu și a administra site-ul. Utilizatorii site-ului pot controla folosirea cookie-urilor la nivelul browser-ului, dar dacă utilizatorul decide să dezactiveze cookie-urile această acțiune va determina o limitare a anumitor caracteristici și funcții în website-ul și serviciile noastre.

CARE ESTE TEMEIUL LEGAL PENTRU PRELUCRARE? 

În privința datelor pe care ni le oferi voluntar prin crearea contului pe www.strollers.ro , completarea și trimiterea formularului aferent sau prin contactarea noastră în orice mod, temeiul legal este „luarea unor măsuri la cererea persoanei vizate înaintea încheierii unui contract” (art. 5 alin. 2 lit. (a) din Legea nr. 677/2001) și „pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract” (art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul (UE) 679/2016).

În privința datelor pe care le colectăm automat prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare, temeiul pentru prelucrare este consimțământul. Odată cu accesarea site-ului, îți dai în mod valabil consimțământul asupra prelucrării.  

 ÎN CE SCOPURI COLECTĂM DATELE? 

îți colectăm datele pentru emiterea facturii bunurilor comandate pe site-ul nostru, informații obligatorii ce trebuie să apară pe factură, conform Codului Fiscal;

pentru a-ți răspunde la întrebări și solicitări;

în scop de marketing, însă numai în situația în care ți-ai dat consimțământul în prealabil și te-ai abonat la newsletter-ul nostru. Pentru a nu mai primi mesaje promoționale, poți urma instrucțiunile de dezabonare incluse în fiecare e-mail;

pentru a oferi și îmbunătății serviciile pe care le oferim. 

CÂT TIMP STOCĂM DATELE? 

Stocăm datele cu caracter personal doar pe perioada necesară îndeplinirii scopurilor, dar nu mai mult de 5 ani de la ultima vizită pe site sau ultima interacțiune cu noi.

 CUM DEZVĂLUIM INFORMAȚIILE TALE?

Nu vom dezvălui informaţiile tale către terţe părţi, pentru a fi utilizate în propriile scopuri de marketing sau comerciale ale acestora, fără consimţământul tău. Totuşi, este posibil să dezvăluim informaţiile tale către următoarele entităţi:

Furnizori de servicii. Putem dezvălui informațiile tale altor companii care ne furnizează servicii și acționează în calitate de persoane împuternicite, cum ar fi companiile de curierat, care transportă produsele pe care dv. le achiziționați din magazinul nostru online. Prin plasarea unei comenzi în magazinul nostru online vă dați, implicit, acceptul ca acestea să vă fie trimise prin curier, ceea ce înseamnă că numele, adresa dv. și numărul de telefon vor fi cunoscute de către transportator.  Aceste entități sunt selectate cu o grijă deosebită pentru a ne asigura că îndeplinesc cerințele specifice în materie de protecție a datelor cu caracter personal. Aceste entităţi au o capacitate limitată de a utiliza informaţiile tale în alte scopuri decât cel de a ne furniza servicii;

Instanțe de judecată, parchete sau alte autorități publice pentru a ne conforma legii sau drept răspuns la o procedură legală obligatorie (cum ar fi un mandat de percheziţie sau o hotărâre judecătorească);

Altor părţi cu consimţământul sau la instrucţiunile tale. În afara dezvăluirilor descrise în prezenta Politică de confidenţialitate, este posibil să transmitem informaţiile terţilor cărora consimţi sau soliciți să efectuăm o asemenea dezvăluire.

TRANSFERĂM DATE CĂTRE STATE TERȚE?

În prezent, nu transferăm datele tale către state din afara Uniunii Europene. Dacă vom schimba politica, te vom informa în mod corespunzător, îți vom prezenta garanțiile aferente și îți vom solicita consimțământul.

 CARE SUNT DREPTURILE TALE? 

Dreptul de retragere a consimțământului;

În situația în care prelucrarea se bazează pe consimțământ, îți poți retrage consimțământul în orice moment și în mod gratuit prin transmiterea unui e-mail pe adresa comenzi@strollers.ro cu subiectul „retragere consimțământ”.

Dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere;

Dreptul de a te adresa justiției;

Dreptul de acces;

Ai  dreptul de a obține din partea noastră o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care te privesc și, în caz afirmativ, ai dreptul de acces la datele respective.

Dreptul la rectificare;

Ai dreptul de a obține de la noi, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care te privesc. Ținându-se seama de scopurile în care au fost prelucrate datele, ai dreptul de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare.

Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”);

În situațiile în care: (1) datele nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor, (2) s-a retras consimțământul și nu există un alt temei juridic pentru prelucrare, (3) te opui prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea sau (4) datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal, ai dreptul de a obține ștergerea datelor care te privesc, fără întârzieri nejustificate.

Dreptul la restricționarea prelucrării;

Ai dreptul de a obține din partea noastră restricționarea prelucrării în cazul în care se aplică unul din următoarele cazuri:

(a) contești exactitatea datelor, pentru o perioadă care ne permite nouă să verificăm exactitatea datelor;

(b) prelucrarea este ilegală, iar tu te opui ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;

(c) nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar tu ni le soliciți pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;

(d) te-ai opus prelucrării în conformitate cu articolul 21 alineatul (1) din GDPR, pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile noastre legitime prevalează asupra drepturilor tale.

Dreptul la portabilitatea datelor

Ai dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc și pe care ni le-ai furnizat într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și ai dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea noastră, în cazul în care:

(a) prelucrarea se bazează pe consimțământ în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) sau al articolului 9 alineatul (2) litera (a) din GDPR sau pe un contract în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (b) din GDPR; și

(b) prelucrarea este efectuată prin mijloace automate.

Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care te privesc sau te afectează în mod similar într-o măsură semnificativă

Acest drept nu poate fi exercitat atunci când prelucrarea este necesară pentru:

(a) încheierea sau executarea unui contract între dv. și un operator de date;

(b) este autorizată prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplică operatorului și care prevede, de asemenea, măsuri corespunzătoare pentru protejarea drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale persoanei vizate; sau 

(c) are la bază consimțământul dv. explicit  

Pentru orice informații legate de protecția datelor, vă rugăm să apelați la persoana responsabilă cu protecția datelor la SC GUZU&KRAFT SRL, la următoarea adresă de e-mail: comenzi@strollers.ro.