Termeni si conditii

Termeni si conditii

 

Articolul 1 – SCOPUL ”TERMENI SI CONDITII”

Termenii si conditiile de vanzare  se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii, prin intermediul magazinului online www.strollers.ro  urmatorii termeni vor însemna:
„Cumparator”: persoana fizica, persoana juridica sau alta entitate care emite o Comanda.

Vanzator”: Societatea GUZU & KRAFT S.R.L, avand sediul social în Str. Pietrosu nr. 2B Localitatea Bistrita Jud. Bistrita Nasaud, înregistrată la Registrul Comertului sub nr. J29/2828/2008 Cod fiscal RO17364626.
„Bunuri si Servicii”: orice  echipament, material si/sau parte a acestora  inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda sau privitoare in alt mod la acestea care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
„Comanda”: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile iar Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
„Contract”: o Comanda confirmata de catre Vanzator.
„Drepturi de proprietate intelectuala toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile privind baza de date; drepturi de proiectare, drepturi de model; patente; marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
„Specificatii”: toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in comanda.

Articolul 2 – DOCUMENTELE CONTRACTULUI
Prin lansarea unei comenzi electronice  pe site-ul
www.strollers.ro sau telefonic, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:
1) Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice;
2) Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul);
3) Termeni si conditii;
Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator. – Fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract. Vanzatorul poate refuza/anula comanda facuta de catre Cumparator. – Fara a fi nevoit sa aduca justificati pentru aceasta.

Articolul 3 – VALABILITATE
Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat. In completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

Articolul 4 – EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI
4.1 Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda. Va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;
4.2 Informatiile prezentate pe
www.strollers.ro ,Cumparatorului, au caracter informativ si pot fi modificate  fara o anuntare prealabila de catre Vanzator.
Vanzatorul va face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;
4.3 Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la rubrica „contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul, are libertatea de a gestiona informatiile primite, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

Articolul 5 – CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA
Vanzatorul poate cesiona si/sau sucontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, nefiind necesar acordul Cumparatorului.

Articolul 6 – TERMENE DE LIVRARE

De regula, termenul de livrare este de 2-5 zile lucratoare din momentul confirmarii comenzii (telefonic sau pe mail) de catre Vanzator. Confirmarea comenzii implica modificarea statusului comenzii din “In asteptare” in “Finalizata”. In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii.

Articolul 7 – FACTURARE – PLATI
Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Articolul 8 – RISCURI SI RESPONSABILITATI
Transport – Ambalare. In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre alt operator cu care Vnazatorul are contract de prestari servicii.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor. Va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.

Articolul 9– ACCEPTARE
Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile in termen de 15 zile calendaristice conform legii 140/2022.

De asemenea, Vanzatorul va respecta prevederile Legii 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta. Ceea ce confera Cumparatorului (numai in conditiile actului normativ mentionat) dreptul ca in termen de 10 zile sa denunte unilateral Contractul. Urmand sa primeasca in termen de 30 de zile de la returul produselor contravaloarea acestora. Mai putin costurile de expeditie si retur, conditionat de returnarea Bunurilor si Serviciilor.

Articolul 10 – MARFURI EXCEDENTARE
Orice marfuri sau servicii livrate in exces fata de cantitatea prevazuta in Comanda vor fi returnate de catre Cumparator in termen de 7 zile calendaristice de la livrare.

Orice marfuri sau servicii livrate care nu sunt achitate conform comenzii , vor fi achitate de catre Cumparator in termen de 7 zile calendaristice de la livrare sau de la notificarea transmisa telefonic sau in scris de catre Vanzator.

Articolul 11 – GARANTII
Garantiile sunt prevazute de legile aplicabile si detaliate in Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator.

Articolul 12 – TRANSFERUL PROPRIETATII
Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferate la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in contul indicat de Vanzator. (Se intelege prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul angajat al Vanzatorului).

In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare. Ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. Vanzatorul nu poate fi facut responsabil de continutul coletelor expediate decat daca exista un document incheiat de catre Cumparator si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.

Articolul 13 – RESPECTAREA LEGILOR SI STANDARDELOR

Vanzatorul va respecta toate legile si reglementarile  aplicabile  contractelor de vanzare.

Articolul 14 – RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii. De asemenea si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

Articolul 15 – INCALCARE – TERMINARE

Daca vanzatorul nu executa obligatiile sale,  Cumparatorul va notifica Vanzatorul asupra acestei neindepliniri. Un plan de actiune va fi comunicat de catre Vanzatori in termen de 3 zile lucratoare de la notificare.
Cumparatorul poate sa anuleze o Comanda prin e-mail, inainte ca aceasta sa fi fost livrata.

Articolul 16 – FORTA MAJORA
Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Articolul 17 – LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila. In cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediu Vanzatorului.

Articolul 18 – PREVEDERI DIVERSE
Daca una sau mai multe prevederi ale prezentelor Termeni si Conditii sunt in conflict cu oricare cerinta legala aplicabila, anumite prevederi nu vor fi aplicate. Partile se vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale.
Partile din contract vor fi considerate cantractanti independenti. Nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract. Nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

Produsele marcate cu STOC 0 sau PRET 0 LEI – nu sunt in stoc.

Pentru produsele marcate cu STOC LIMITAT – trebuie sunat pentru confirmare inainte de a plasa comanda.
Niciun produs nu pleaca spre client fara o confirmare telefonica prealabila (comanda se considera completa in momentul discutiei telefonice si stabilirii detaliilor).
Comenzile pot fi anulate de catre Vanzator in orice moment.
In cazul unor erori in listarea produselor vi se va comunica telefonic informatia corecta inainte de confirmarea comenzii.In cazul produselor disponibile cu precomanda (nu sunt in stoc si urmeaza sa reintre la o data ulterioara), preturile pot sa difere de cel afisat in momentul precomenzii, situatie in care veti fi informat INAINTE de prelucrarea si trimiterea comenzii catre Dvs.